Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is

Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is

De afgelopen week was ik op reis naar Menorca. Tijdens één van mijn dagelijkse meditaties, kreeg ik een prachtig inzicht. “Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is.” Graag wil ik hier over vertellen.

Menorca

Menorca is een eiland met een turquoise zee, prachtige ruige natuur en uiteraard het nodige toerisme. Mijn vriendin en ik vlogen vanaf Schiphol in twee uurtjes naar Menorca.

Het eiland is prachtig. Ons hotel was ook prachtig en we hadden een ruime kamer met uitzicht op de zee. Ik vroeg nog aan de receptie medewerker “What is your best room?” en precies die kamer konden we een week krijgen. 

Uitzicht vanaf ons balkon

Ochtend meditatie

Elke ochtend voordat we naar het ontbijt buffet gingen, deden we een meditatie met de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk. Tijdens één van de ochtenden kwam de meditatie voorbij: “Jij bent het mooiste wat er is”. De boodschap raakte me, omdat de boodschap me zo helder werd voorgesteld.

Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is

De boodschap in de meditatie laat zich volgens mij als volgt het beste uitleggen. Je hebt elk moment de keuze waar je jouw aandacht aan geeft en wat je daarbij wilt voelen. Jij geeft aandacht aan wat goed gaat met je, of aan wat niet goed gaat met je. Dat is een keuze en bepaalt hoe jij je voelt. Kortom: Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is

Ik zat op het balkon van mijn hotelkamer en keek uit op zee. Ik kon ook naar rechts kijken, dan zag ik een paar grote hotels. Maar als ik mijn blik naar links richtte, dan zag ik de ruwe kustlijn en de prachtige zee. En die keuze heb je elke dag, elk moment. Jij bent daarmee het mooiste wat er is. Zie ik mijzelf als mooi? Of zie ik mijzelf als lelijk? Ben ik te min, of goed zoals ik ben? Ben ik tot last of waardevol? Ben ik gevangen of vrij?

Ik bepaal zelf mijn uitzicht

Is het glas halfvol of half leeg?

Jij bepaalt hoe mooi jouw leven is.

Ga de komende tijd na of je jouw leven positief of negatief bekijkt. Of je aandacht geeft aan het positieve of het negatieve.