Gevoel, Moed en Vertrouwen

Gevoel, Moed en Vertrouwen
Gevoel moed en vertrouwen

Graag wil ik een stuk met je delen over mindset, gevoel, moed en vertrouwen.

 In mijn fotoalbum vond ik onderstaande foto’s.

Motorrijden is balanceren en voor mij overdrachtelijk naar het leven.
Motorracen is geweldig als de combinatie van gevoel, vertrouwen en moed in balans is. Dit is wat mij telkens weer zo fascineert in het motorracen. Wanneer er geen gevoel is, verdwijnt vertrouwen en verandert moed in roekeloosheid. Roekeloosheid leidt tot crashen.

Je wilt grip voelen

Grip geeft vertrouwen en met vertrouwen kun je de moed verzamelen om te versnellen. Zijn er momenten, dat je bezig bent en denkt: “Nu maar hopen dat het goed gaat?”
Wanneer je dat denkt, ben je uit gevoel en heb je geen vertrouwen meer. Dan begint de roekeloosheid. Ik heb de klappen van crashen aan den lijve ondervonden. En die zijn pijnlijk en kostbaar.

Mij helpt het om terug te gaan naar mijn basis

Wat doe ik?

Hoe doe ik dat? Waarom doe ik wat ik doe?

Gevoel vertrouwen moed met motorrijden

Verlangende mindset van winnen

Met motorracen is het belangrijk om je Verlangende mindset “waarom wil ik winnen” haarscherp te hebben. Geen enkel moment mag je denken, dat je iets moet zien te redden of tevreden te houden. 
Wanneer je gaat redden of tevreden houden, ga je uit je kracht van Verlangen en kom je in de Compensatie modus terecht. Je gaat je dan druk maken over een ander, in plaats van jezelf. 
Deze twee uitersten zijn ook merkbaar in het dagelijks leven.

Soms gaat het fout, hoe dan verder?

Leven vanuit Verlangen of Compensatie

Er zijn verschillende types gedrag: leven vanuit Verlangen en leven vanuit Compensatie.
Het Verlangen-gedrag houdt in, dat mensen leven voor hun droom en naar hun normen en waarden. Zij hebben zicht gekregen op hun normen en waarden. 
Ze hebben voor zichzelf bepaald, hoe ze met die waarden omgaan. Zij stellen grenzen en stellen doelen. Omdat die grenzen en doelen helder zijn, kunnen ze zich richten op het behalen ervan. Ze maken zich niet druk over wat een ander ervan vindt.

Deze mensen halen hun doelen niet

Het Compensatie-gedrag houdt in, dat mensen leven naar de verlangens van anderen. Zij maken zich druk of een ander iets wel goed of mooi vindt. Of die ander wel of niet boos of teleurgesteld gaat zijn. Of probeert in te schatten of een ander een product wilt kopen. 
Zij stellen de normen en waarden van een ander boven die van zichzelf. Ze proberen een tekort, dat ze bij zichzelf voelen, te compenseren door een ander tevreden te houden. Zo proberen zij kritiek te vermijden. 

Stel jij makkelijk te behalen doelen? 

Of schuif jij je grenzen op? Of ken je je eigen grenzen niet? Mensen met dit gedrag zijn vaak ontevreden, verdoven zichzelf met allerlei soorten verslavingen. Ze klagen veel en praten of denken met afgunst. Bovendien lossen zij die problemen niet op. Ze gaan niet staan voor hun grens of waarde. 
De reden dat zij zo leven is met persoonlijk onderzoek meestal wel te achterhalen. Het gedrag komt soms voort uit de familielijn. Of soms was Compensatie een succesvolle strategie in de kindertijd.

Balans

In balans blijven en winnen of uit balans geraken en crashen begint met helder krijgen of je leeft vanuit Verlangen of Compensatie. Ga jij je dromen achterna of ren je weg voor kritiek en mislukking?

Wat doe jij?

Hoe doe jij dat? Waarom doe jij wat jij doet?
Ga voor jezelf eens na op welke vlakken in jouw leven jij compenseert.

Volg de een training via Training & Coaching of mail mij

Mindset van gevoel, vertrouwen en moed

Mijn naam is Rémon en ik coach mensen naar een veel leuker leven